Seminar u Briselu by Alen Marijanovic

Go down

Seminar u Briselu by Alen Marijanovic

Komentar  Mario on Tue Dec 16, 2008 9:05 pm

Poštovan bloger, drugovi i drugarice,

Časti mi je da vas ukratko obavijestim o seminaru koji se održao u Briselu od 12.12. do 14.12.2008. Kao što sam rekao seminar je održan u Brieselu u organizaciji Olof Palme i Silca ( Swedish International Liberal Centre). Seminar je održan pod nazivom "Western Balkans Forum for Progressive Youth. Na seminaru se se okupili mladi predstvanici podmladaka političkih partija iz BiH, Srbije, Crne Gore, Hrvatske, Makedonije, Grčke, Mađarske te organizatori iz Švedske.
Delegaciju BiH su činili FOM SDP BiH i Maldi Liberali BiH te Mladi iz SNSD-a. Dakle u našoj delegaciji je bilo ukupno 10 predstavnika. U Brisel smo krenuli sa sarajevskog aerodroma pa preko Beča do naše krajnje destinacije. Bili smo smješteni u hotelu Chambro sa 3 zvjezdice. "Naši" drugovi iz SNSD-a su avionom direktno otputovali za Brisel iz Zagreba.
U subotu smo konferenciju održali u zgradi PES-a (Partija europskih socijalista), gdje smo razgovarali o proširenju EU te o europskim parlamentarnim izborima u 2009. godini. Predstvanici FOM SDP BiH ( Beganović Kemal, Marijanović Alen i Stevanović Nina) su dostojno predstavili našu organizaciju i pokazali smo otvorenost i spremnost za saradnju sa podmacima ostalih partija u regionu. Iako smo imali sve isplanirano (do u minut op.a.) ipak smo u nedjelju uspjeli da vidimo sve značajne zgrade institucija EU kroz organizovanu turističku rutu uz pomoć sjajnog vodiča.
Ovo je bila još jedna prilika da se mladi upoznaju, ponovo sretnu i razmijene mišljenja. Ovom prilikom smo ponovo potakli mlade na saradnju te dogovorili neke projekte za budućnost. Također smo pokazali zainteresovanost za dalju saradnju na međunarodnom nivou te otvaranje mogućnosti za nove projekte.
Delegacija BiH se spustila na sarajevski aerodrom u nedjelju oko 23 sata, a na letu od Beča do Sarajeva društvo u avionu nam je pravio Raffi Gregorian.

Pozdrav svima,

Marijanović Alen.

P.S. Evo šaljem vam i sliku da vidite da sam stvarno predstavio i našu općinsku organizaciju, u jednom restoranu sam napisao adresu našeg bolga, pa se nemojte čuditi ako bude novih članova bloga iz zemalja članica EU. (naravno nisam zaboravio i potpisati naš Čelik). Smile)))
_________________
avatar
Mario
Administrator
Administrator

Broj komentara : 154
Join date : 2008-10-21
Age : 30
Mjesto : Zenica

Vidi profil korisnika http://fomsdp.team-talk.net

Na vrh Go down

Re: Seminar u Briselu by Alen Marijanovic

Komentar  Damir on Thu Dec 18, 2008 1:10 pm

Bravo mali. Samo naprijed. Bit će nešto i od tebe. Al ja da sam bio tamo umjesto tebe,ne bih se vratio.....Brisel je Brisel..
avatar
Damir

Broj komentara : 9
Join date : 2008-10-25
Age : 34
Mjesto : Zenica

Vidi profil korisnika

Na vrh Go down

Na vrh


 
Permissions in this forum:
Ne možete odgovoriti na teme ili komentare u ovom forumu